HomeHelpSearchCalendarLoginRegister

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
September 07, 2010, 02:00:23 PM

Login with username, password and session length
Search

News

Stats
11970 Posts in 608 Topics by 187 Members
Latest Member: Smthng
+  Udruga "Ognjeni Mač"
|-+  LARP - fantasy
| |-+  Taverna (Moderator: Tajnik)
| | |-+  Priče sa Zmajevog dvora
0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: 1 [2] Print
Topic: Priče sa Zmajevog dvora  (Read 2741 times)
Trajko
Član Udruge
Forumaš

Oglas : Tražim paladin familiara !

View Profile
« Reply #15 on: May 15, 2010, 08:05:15 PM »

Opijen ljubaznošču sa gozbe na koju sam slucajno dosao ,  dragi prijetelji uputili me u selo lepinje donje .

Stigavši  primjetio sam gustu maglu koja se širi po  malenom selu i plaši njene seljane . Toliko gusta da nevidiš gdje staješ , na trgu su se okuplii hrabri heroji kako bi rješili misteriju magle , neki od njih ostavili su na mene dojam kakav nisam ocekivao.

Medu njima su bili Vitez Alvin Adelard , Svecanica Brogan i Pl.Maksimilijan . Nastala je buka , svi su poceli postavljati pitanje pa su tako i do mene dosli . Nije im dugo trebalo da ustanove da sam prijatelj arkane , ali im nazalost nisam mogao pomoci jedino je ostala

nada da cemo s vremenom mozda rijesiti problem. Tada su u selo kao orao s neba uletile crne sjenke , napale su nas i u procesu ozljedile neke od heroja.  Ubrzo nakon sto su sjenke pale na njihovim tuplima pronadena su slova , ta slova kojih u tom trenutku

nije bilo dovoljno  okupirale su umove heroja.  Jedan od heroja bio crni vilenjak , rekli su mi da zove se Mormegal i da se  njega pazim nije bas zdrav u glavi . Poveo je ratnike u bitku prvotim bezglavog ratnika koji je lunjao poljima . Nakon duze bitke bezglavi je

ratnik nadjacao cijelu skupinu heroja , a tada su selo opet napale sjenke . Osim sjenki u selu su takoder bili i cigani , jedan od njih se presatavo oklo radeci oklade sa svima .  Za cudo vecinu njih je izgubio , valjda jos nije naucio varati kako spada . Nako nekog

vremena nasli smo dovoljno slova a crni je vilenjak shvatio da se radi o bunaru usred sela , tada je okupljena druzina koja se zaputila u bunar . Posao sam s njima , usljedio je horor , nasli smo jos jednu sjenku ali ova je bila veca i jaca od ostalih . Kao patron

sjenki  cuvao je bunar i bez rijeci napao druzinu . Nakon duge bitke vecina se heroja povukla iz bunara ali na srecu i vjestinu smo porazili sjenku , ostao sam sa onesvijestenim vitezom Alvinom pokusavajuci izvuc njegovo tjelo van . Takoder sam pronasao

glavu bezglavog ratnika i tada shvatio razlog njegove ljutnje i povoda za borbom. Tada se u bunaru pojavio tamni vilenjak , kao konjica koja zadnja stize ali on nije dosao pomoci ... sa sobom je doveo mrtvaca kojem je naredio da me napadne . Ranjen sam

nekako izasao iz bunara i krenuo naci utociste malo dalje od sela lepinja donjih , krenuo u patuljacka brda povratiti snagu i ispricati izdaju koja se dogodila u selu Lepinjama donjim.
« Last Edit: May 16, 2010, 02:59:10 AM by Tajnik » Logged

"Odjednom pojavljuje se Trajko te pogada munjom drugog ratnika i odmah bjezi i samo nestane"
http://www.youtube.com/watch?v=YXNfHb9b6Y0
Alvin Adelard
No-lifer

Paladin

View Profile WWW
« Reply #16 on: June 15, 2010, 08:17:17 AM »

Jos jedan sasvim obican dan u Lepinjama donjim, kad na jednom drvetu primjetih poziv na lov u organizaciji grofa Hrašćelukavskog. Čisto iz znatiželje o cemu se radi dolazim u sredinu sela. Ocito je da nisam bio jedini jer se mnogo poznatih lica okupilo u zelji da cuje o cemu se radi.
Odjednom tracak svijetla nasred grada i pojavljuje so osoba, predstavio se svima kao Miljenko Naočiti, dvorski trabudar u sluzbi grofa Martina Hrašćelukavskog. Izgledao je zadovoljan kolicinom ljudi koja se pojavila te krenuo objasnjavati pravila. Rekao je da se podijelimo u grupe od maximalno 5 ljudi i da krecemo u lov. Zvucalo je zanimljivo dok nije rekao sto je lovina. Lovili bi jedni druge!!! Pa kakav je to barbarizam!!!!?!?! Nisam mogao povjerovati da uopce nekome takvo nesto moze pasti na pamet. Ljudi su bili skepticni, ali sekundu nakon sto je bila obecana nagrada ljudi se razilaze i formiraju nekakve grupice. Ja nisam imao nikakve namjere sudjelovati u necem takvom.
Na moju srecu, ostatak mojih blizih prijatelja iz Erlindola je dijelio moje misljenje te smo formirali omanju skupinu ljudi koju nije zanimao lov. U skupini su bili: Plemeniti barun Maksimilijan Vurnovečki, Sowa, Macchio te Sven. Odlucili smo se utaboriti unutar krcme. Sve se cinilo uredu kad odjednom u krcmu ulijece Mormegal noseci ranjenog covjeka te zahtjeva da mu se netko pobrine za rane. Maksimilijan se odmah za to pobrinuo a Mormegal je otisao. Odlucili smo izaci iz krcme. Kad ono iznad nas leti nekakva spodoba s krilima. Pocinje nas gadati te povremeno napadati u letu no vjesti Maksimilijan iskoristi nekakvu sposobnost te ga uspava i prebije na podu u snu. U tom trenutku pojavljuje se omanja grupica poznatih lica, mislili smo da im mozemo vjerovati jer su se pocela razna cudovista pojavljivati te smo ocekivali da ce htjeti suradnju te nasu pomoc u sprijecavanju istih u zlim nakanama. Okrenem se i puf nekakav udarac s leda me baca u nesvijest.... Kasnije se osvjestim i shvatim da me netko opljacka za veliku kolicinu novca te srebrni kalež....
Prije nego sam se snasao te shvatio sto se dogodilo pojavljuje se Div! Nevjerojatno kako u ovo selo vole dolazi razna stvorenja da sire kaos. Pobjegnem u sumu u nadi da cu se naci s ostakom ljudi kojima mogu vjerovati. Imao sam srece, te nailazim na Maksimilijana i Sowu. Ali jao, u zao čas doleti opet ona spodoba s krilima i okomi se na mene. Trcao sam koliko su me noge nosile, oprema me sputavala, poceo sam bacati opremu sa sebe, ostao mi je samo stit koji mi je spodoba u nekoliko udaraca unistila.. I dalje sam bjezao te napokon pobjegao, vjerojatno se stvorenje umorilo te odustalo. U taj isti trenutak pred menom se pojavljuje covjek s licem hobotnice te na mene zazove nekakvu magiju. Ja padam na pod i nesjecam se sto se dalje dogodilo.
Opet se osvjestim nasred sela. Odjednom dolazi Mormegal te na mene baca kalež koji mi je bio ukraden. Uvelike me iznenadila ta gesta dobrote... On nije nista trazio kao naknadu. Dokaz da u svima ima ponesto dobra.
Ponovno trazim prijatelje i ponovno nailazim na letece stvorenje. Mudri Sowa iskoristi na mene sposobnost koja me trebala zastiti od svih projektila pa tako i onih cuda koje je letece stvorenje bacalo na mene. Kada je stvorenje shvatilo da mi nemoze nauditi, pocinje bjezati.... Maksimilijan ga ponovno zaustavi i prebije. No nisu svi imali srece. Mormegalovo tijelo je lezalo na livadi. Zovem Maksimilijana te ga molim da Uskrsne Mormegala, on tako i ucini. Mormegal se kasnije uputio u sumu s namjerom da unisti zla stvorenja, te ga duze vrijeme nisam vidio.
Jos neko vrijeme ostanem sa skupinom Erlindoljana te se zaputimo prema gradu. Bilo je mirno kad odjednom dolazi podivljali Mormegal i pocinje udarati po nasoj skupini. Nije mi ostavio izbora, jednim izravnim pogotkom koplja u prsa sam ga obuzdao.
Nakon jos nesto vremena ponovno se pojavljuje Miljenko. Kaze da je grof zadovoljan trenutnim napredkom lova, ali da je problem sto je jos uvijek previse zivih. Nekoliko trenutaka kasnije ostane nekoliko "šampiona" da ih tako nazovem makar je rijec neprikladna za te ljude koji su iz sjenki napadali jedni druge, te svoje vlastite drugove izdavali kako bi pobijedili. Takoder Miljenko je dodao da su dva ratnika posebno zapela grofu za oko te njima odluci dati nesto posebno, ali samo jednom od njih. To su bili Mormegal i jos jedan ratnik kojeg nisam dobro upamtio. Ocekivao sam pokolj na mjestu ali su oni to odlucili rijesiti mirno sto me se jako dopalo. Odjednom pojavljuje se Trajko te pogada munjom drugog ratnika i odmah bjezi i samo nestane. Mormegal je dobio nekakvu nagradu, ali nisam vidio sto tocno. Sowa je rekao da je Trajko vjerojatno u takozvanom krugu zastite te smo ga odlucili iz njega istjerati tako sto ce Sowa odcarati tu magiju. Prije nego je zavrsio odcaravanje Trajko se pojavljuje ispred mene te bjezi u sumu....
Mislim da je samo pitanje sto ce se dalje dogoditi u ovom selu za koje mislim da nije dozivjelo miran dan. Ja trenutno odlazim na put s Maksimilijanom do njegove barunije da mi pokaze moj vinograd....

Presvetli Vikont Alvin Adelard Paladin Teutonskog Viteškog Reda, vitez Divove glave i reda Zlatnog Fazana, namjesnik te upravitelj Bergamota, nositelj medalje hrabrosti Banova Brijega, ponosni stanovnik Erlindola i Banova brijega.
SLAVA!!!!
Pages: 1 [2] Print 
« previous next »
Jump to: