HomeHelpSearchCalendarLoginRegister

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
August 01, 2010, 05:39:48 AM

Login with username, password and session length
Search

News
Pravila igre, pravila ponašanja i prijavnice lika
http://www.larp.hr/novi/node/79

Stats
11269 Posts in 582 Topics by 179 Members
Latest Member: morgancasse
+  Udruga "Ognjeni Mač"
|-+  LARP - fantasy
| |-+  Naši LARP-ovi (Moderator: Tajnik)
| | |-+  JASKA 4- 23.7.-26.7.2009.
0 Members and 2 Guests are viewing this topic. « previous next »
Pages: 1 ... 5 6 [7] Print
Topic: JASKA 4- 23.7.-26.7.2009.  (Read 5974 times)
Aelfric Pope
No-lifer

I will suck your blood.

View Profile
« Reply #90 on: July 28, 2009, 02:33:24 PM »

uf posvuda su XD

A soul in torment and tumult - hell of their own making!
Lovro
Global Moderator
No-lifer

Your local unfriendly barbarian ...grr...

View Profile WWW
« Reply #91 on: August 02, 2009, 12:36:58 PM »

http://www.flickr.com/photos/41094321@N08/sets/72157621794688185/

high res dobite kad se vratim u zg

Aelfric Pope
No-lifer

I will suck your blood.

View Profile
« Reply #92 on: August 02, 2009, 10:03:25 PM »

de jedine slike na kojima se vidim kak spada su ili zmirim ili izgledam ko demon Tongue
al slike su ok Smiley

Sarsiii
Član Udruge
No-lifer

View Profile
« Reply #93 on: August 03, 2009, 03:32:52 AM »

aj da i ja nes napisem.do sad nisam imao vremena onak posteno sjest i procitat komentare pa evo sad u 3 ujtro idem ubacit koju random misao

prvo bum pocel od organizatora,dakle mene,naza i vanje. netko je spomenuo da su organizatori trebali prije eventa ic na kafu i dogovorit se i zapravo jesmo,mislim da smo se nasli cak 2x i doslo je do dogovora da bum ja,posto sam najneiskusnij,i popunjaval rupe izmedju "vecih" questova, bio random npc itd. e od te tocke sam vec skuzil da nebu sve islo glatko Cheesy

prvo i osnovno na sta se ostale tocke nadovezuju: troje ljudi nemre smisljat i vodit questove. to je na papiru sve lijepo i cakano izgledalo a u stvarnosti je bilo: "e sars daj zavrsi quest za pola sata".

drugo, sinkronizacija questova. da, bili smo na kafi cak i u sumi smo objasnjavali jedno drugome kako bu to fukncioniralo, al nitko ekšli nije poslušao i razmislio o tudjem questu, zapravo svak je vukao na svoju stranu i nije dolazilo do nikakvog usklađivanja po prici (makar minorno,jer neobjasnjivo je da sva ta silna cudovista, uber npcovi nisu naletili jedan na drugog), po lokaciji (neposredno  pokraj plamteceg kruga koji se polagano siri zbog horde vatrenih sismisa stoji krezuba banshee) i ubacivanje mozda nekakvih quest itema (opet velim nista bitno nemora bit, tipa random seljak nasao djelic karte koje su puhovi rastrgali stajaznam).

trece ,komunikacija. nije je bilo, fejlali smo sva tri, bili smo varijacija jedne hrvatske serije: lud, zbunjen, bolestan. shvacam da je krcmarski posao naporan, i sam sam se okusio u tome, ono tocenje pive koja se instant pretvara u pjenu moze izludit svakoga .a i opet i mi se zelimo malo zabaviti jelte, falio je dogovor oko krcmarenja Smiley isto tako komunikacija igrac - organizator je isto fejlala. netko je dobro napisao bio, da nezna sto vidi kad ugleda nas. jesmo li tamo kao igraci, monsteri, npc, krcmar il samo ocajan tip koji oce zavrsit svoju pricu do kraja.

to bi se trebalo dovesti u red za sljedeci puta. kad si krcmar tam si, obucen kao krcmar. dok si npc il u sumi nes bauljas, pregaca se daje zamjeni i ti se presvlacis u sta vec trebas. u svakom trenutku bi se manje vise trebalo znat sta si i prije neg sta te pitam to. i organizator uvijek mora glumit nekog npca i dok neradi nis. provjereno da svoj lik nemre bit, i da moze bio bi u krcmi i radio apsolutno nista jer nesmije znat radnju niti utjecat na nju Cheesy

inace drago mi je sto ste se zabavili i meni je bilo super al zbilja mi zao kaj nismo mogli pruziti bolje jer znam da smo mogli.

al da malo spomenem igrace.  sramite se, vasa nezainteresiranost i lijenost je isto utjecala na organizaciju i same questove. naravno, nemoze se ocekivati da ce na svakom questu uvijek biti svi, da je tako,izgledalo bi ko da tjeramo ovce po sumi al ebemu, pretrazujte monstere, ispitujte npcove, razmislite zasto je bas tako kako je u toj situaciji. neki su mozda inteligentiji pa su sposobni lagat i ne odgonetnuti cijeli quest kroz jedan razgovor( a cak nije bilo ni takvih npcovoa). informirajte se, nemojte se buksati u krcmi i gradu, pogotovo gradu, gdje par individua sijedi cijeli dan pokraj satora i nemoze ih se spontano ukljuciti u pricu,neg mora doc organizator i rec: "ej ti dodji vamo". isto tako ona izjava "ne opet" u petak navecer kad su puhovi grebali po vratima grada zvucala je vise kao offgame. umjesto da se nesto ucini, oni se 3 dana sakriju u grad i povremeno u vecim skupinama izadju samo da protegnu noge. necu nikog posebno spominjat jer nema smisla, i to mi nije poanta,vec primjer.

isto tako nezamjeram novijim igracima sto nemogu pohvatati sve do kraja al zato zamjerka starijim i iskusnijim koji bi trebali natuknuti mladjima sta di kud kako. na kraju se svodi da troje/cetvero istih svaki event rijesi sve questove i narano uzme sve pare i iteme Smiley

e da,to sam bio spominjao u udruzi zadnji put prije eventa. falio je netko da snima,slika sta god vec i ja sam se bio ponudio da posto sam bio organizator i to onaj sporedni koji se mogao presetavati u sumi u bilokojem trenutku,pogotovo kada se rjesavaju sami questovi i svi nes rekli da bu oni slikali, neki rekli da bu mozda posudili fotic viska i opet banana. meni se nije dalo slikat sa moba jer je kvaliteta uzasna (i nemre slikat po mraku) sto ste mozda primjetili na 80ak slika od prosle jaske. i tako sad za kraj jos pitam peru: jo pero di su one profesionalne fotke i materijal za filmic koji si obecao da budes napravio?

et,toe to od mene, neam pojma jel ovo ista citko sta sam napisao do sad, prakticki sam se ispoljio na tipkovnici, kritike, komentare i prijedloge nemojte slat na mejl jer ga ne gledam. idemo na pivu radije Cheesy
« Last Edit: August 03, 2009, 03:38:49 AM by Sarsiii » Logged

Fantasy se ne čita, fantasy se živi.
Vanja
Administrator
Iskusni član

View Profile
« Reply #94 on: August 03, 2009, 09:12:11 AM »

bravo, super zapažanje  i dobar komentar Smiley

"Gdje ima satira bit će i gozbe!"- Šaka Riže
Marko A.-H.
Član
**

The Italian stallion

View Profile
« Reply #95 on: August 03, 2009, 11:05:55 AM »

Super fotke, thnx na uploadu Smiley

Geronimo D'Angelo
Marko A.-H.
Član
**

The Italian stallion

View Profile
« Reply #96 on: August 03, 2009, 11:22:24 AM »

http://www.fantasy-hr.com/content/view/1524/65/

Ovjde je članak Jasci 4

Geronimo D'Angelo
Sarsiii
Član Udruge
No-lifer

View Profile
« Reply #97 on: August 03, 2009, 02:27:17 PM »

waaaaa, jab vise takvih clankova o nasim eventovima, odlican je,mada neki detaljcici mozda fale,mozda ne  Cheesy

Fantasy se ne čita, fantasy se živi.
Aelfric Pope
No-lifer

I will suck your blood.

View Profile
« Reply #98 on: August 03, 2009, 03:17:42 PM »

he he, super je Smiley

Kosjenka
Guest
« Reply #99 on: August 03, 2009, 06:19:26 PM »

waaaaa, jab vise takvih clankova o nasim eventovima, odlican je,mada neki detaljcici mozda fale,mozda ne  Cheesy

Hvala hvala, mojih prstica djelo. A opet, ne treba sira javnost znat BAS sve Tongue
Thalimar
Član Udruge
No-lifer

JA sam Kobold Bard

View Profile WWW
« Reply #100 on: August 14, 2009, 08:16:43 PM »

Stvarno svaka čast na članku  Cheesy Baš je superiška. Ja bih samo još možda dodao veleban boj koji je vođen i velebnu pobjedu koja je izvojevana nad uzurpatorskim patuljcima  Grin

Grof Vilijam Kruscshka, Vladar Grofovije Bergamot na Patuljačkim Brdima, sin Arćibalda Kruscshke iz loze Kruscshka što obitavahu podno gore Puška

Greensleeves was all my joy,
Greensleeves was my delight,
Greensleeves was my heart of gold
and who but my lady Greensleeves?
Kosjenka
Guest
« Reply #101 on: August 15, 2009, 08:47:15 AM »

Ne prisustvovah, a price o velebnom boju bas ne idose.
Pages: 1 ... 5 6 [7] Print 
« previous next »
Jump to: