HomeHelpSearchCalendarLoginRegister

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
September 10, 2010, 04:21:15 AM

Login with username, password and session length
Search

News

Stats
11976 Posts in 608 Topics by 189 Members
Latest Member: impartialcushio
+  Udruga "Ognjeni Mač"
|-+  LARP - fantasy
| |-+  Umjetnost i obrt (Moderator: Tajnik)
| | |-+  KARIMAT ........................
0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: [1] Print
Topic: KARIMAT ........................  (Read 662 times)
Zima
Član Udruge
Iskusni član

View Profile
« on: February 09, 2010, 05:56:54 PM »

jel zna ko di bi mogal u ovo doba godine naći karimat, tražim i nigdje ga nema ...  Angry

Huh  Huh  Huh  Huh
Lovro
Global Moderator
No-lifer

Your local unfriendly barbarian ...grr...

View Profile WWW
« Reply #1 on: February 10, 2010, 08:35:43 PM »

NAMA na trgu, skoro 100% sam siguran, jedini bed je kaj košta 34kn(?) po roli, to ti je ona 6mm debela i glatke površine na kojoj se ne vide zasebne ćelije

Bliss
Član Udruge
No-lifer

View Profile
« Reply #2 on: February 11, 2010, 08:53:45 AM »

e da, i bambus di ima, bio sam u bauhausu na zitnjaku pa nemaju, ima li mozda na jankomiru ili imaju istu ponudu, ako netko zna bio bih zahvalan da se ne moram vozati

Lav Petrović
Zima
Član Udruge
Iskusni član

View Profile
« Reply #3 on: February 11, 2010, 10:55:52 AM »

ja sam ga uvijek vidla u jankomiru
Lovro
Global Moderator
No-lifer

View Profile WWW
« Reply #4 on: February 11, 2010, 11:02:17 AM »

u ovo vrijeme ti je jako upitno

ako ne nađeš bambus imaš raznih oblika PVC-a koji su podni za oružaja

N.B. NE SIVI, PVC TO JE ŠROT, bijeli iz kemoboja je super, više o tome ako nekom zatreba

Naz
Forum Overlord
Administrator
No-lifer

One and only

View Profile WWW
« Reply #5 on: February 11, 2010, 01:07:43 PM »

Sivi PVC nije šrot nego ljudi ne znaju kako se s time može napraviti pošteno oružje. Treba koristiti malo staromodniju i konkretniju konstrukciju. Moj polearm je od sive PVC cijevi i radi bez problema još od 2004., uz jedno dodatno oblaganje 1/3 površine kad je to uvedeno u pravila, te jedne zamjene pokrova na glavi.

Enivej, bambusa bi moglo biti i u Baumaxu, ako ideš u Bauhaus na Jankomir možeš pogledati i u Baumax koji je odma tamo. Oba Bauhausa bi trebala imati istu ponudu, ali to nije uvijek slučaj u praksi.

PVC cijevi sa druge strane imaš posvuda. Baumax, Bauhaus, Merkur, Kemoboja, Termocommerce, itd... gdje hoćeš.

Pravedni i Časni Maksimilijan Barun Vurnovečki, vladar Barunije Banov brijeg

SLAVA!!!!!
Bliss
Član Udruge
No-lifer

View Profile
« Reply #6 on: February 11, 2010, 01:24:50 PM »

thx na informacijama, planiramo se u subotu zaletiti onda na jankomir i kupiti nesto, ipak pocinje sezona larpova i treba novog oruzija, sad je samo pitanje vremenskih uvjeta u subotu ujutro

Lav Petrović
Lovro
Global Moderator
No-lifer

View Profile WWW
« Reply #7 on: February 11, 2010, 01:27:50 PM »

Tvoj pole arm je živ jer je vjerojatno od njemačko prozvođača i jer je 40mm debel, usto nemoj zaboravti da se nije jako puno koristio.
Imam i ja neka oružja od sivo pvc-a ali bambus ili neki drugi materijal je puno efektivniji.

Trenutačno po meni ti stanje coreova izgleda ovako.

45cm: bambus, sivi pvc, bijeli pvc, zeleni..... Sve

90cm: najbolje je malo tanji bambus(standardno oružje)
         Bijeli pvc debljine 2,5cm+ koji se prodaje pod imenom Iuvidur (čvrsto oružje)
         Zeleni pvc debljine 2,5cm+ za potrebe vanjskih instalacija (savitljivo oružje)
         PVC sivi debljine 32mm+ uredu je ali ne očekujte neuništivost (lagano oružje)
         PVC štanga kockasta ili okrugla debjine 12mm-16mm  duljine do 75cm savitljivo oružje (tanko oružje)
         Grafitne ili fiberglas štange, nisam razgledavao gdje bi bilo za kupiti

120cm: bambus (standardno oružje)
           PVC sivi 32mm+ skoro zagarantirano uništenje
           PVC bijeli debljine 30mm + kodno ime Iuvidur cijev

150cm+ slashing: Bambus ili fiberglas štange za zastave(neznam gje ima za kupit)

150cm+ piercing: bambus ili fiberglas štange za zastave
                         PVC sivi 40mm+ on je dobar ovdje jer dobro podnosi opterečenja na izvijanje moglo bi biti dobro koplje

Ali generalno ledano za PVC svi su prihvatljivi ako ime je debljina dostatna, samo je bed kaj je sivi najkrhkiji od svih

Naz
Forum Overlord
Administrator
No-lifer

One and only

View Profile WWW
« Reply #8 on: February 11, 2010, 02:42:59 PM »

Tvoj pole arm je živ jer je vjerojatno od njemačko prozvođača i jer je 40mm debel, usto nemoj zaboravti da se nije jako puno koristio.

Koristio se dosta puno.
Polearm je inače 2m dugačak, sivi PVC promjer 40 mm u koji je naguran još jedan sivi PVC 32 mm. Mislim da i ovo dosta puno znači.

Prije toga sam imao 2 hander od identične PVC cijevi 40 mm, bez unutarnje cijevi, taj je puknuo u prvom ozbiljnijem fajtu, kod crossguarda. Sa time da sam njega i bio napravio malo šlampavije, naime bio mi je prvo oružje koje sam sam napravio.

Trenutačno po meni ti stanje coreova izgleda ovako.

45cm: bambus, sivi pvc, bijeli pvc, zeleni..... Sve

90cm: najbolje je malo tanji bambus(standardno oružje)
         Bijeli pvc debljine 2,5cm+ koji se prodaje pod imenom Iuvidur (čvrsto oružje)
         Zeleni pvc debljine 2,5cm+ za potrebe vanjskih instalacija (savitljivo oružje)
         PVC sivi debljine 32mm+ uredu je ali ne očekujte neuništivost (lagano oružje)
         PVC štanga kockasta ili okrugla debjine 12mm-16mm  duljine do 75cm savitljivo oružje (tanko oružje)
         Grafitne ili fiberglas štange, nisam razgledavao gdje bi bilo za kupiti

120cm: bambus (standardno oružje)
           PVC sivi 32mm+ skoro zagarantirano uništenje
           PVC bijeli debljine 30mm + kodno ime Iuvidur cijev

150cm+ slashing: Bambus ili fiberglas štange za zastave(neznam gje ima za kupit)

150cm+ piercing: bambus ili fiberglas štange za zastave
                         PVC sivi 40mm+ on je dobar ovdje jer dobro podnosi opterečenja na izvijanje moglo bi biti dobro koplje

Ali generalno ledano za PVC svi su prihvatljivi ako ime je debljina dostatna, samo je bed kaj je sivi najkrhkiji od svih

Generalno gledajući dobar guide. Jedino ako se ne varam nije Iuvidur nego Juvidur.
Zeleni PVC? Nisam još vidio takav. Ako je savitljiv i mekan, onda je moguće da nije PVC nego HDPE.
Znaš možda okvirne cijene za zeleni i Juvidur?

E da, jedna vrlo bitna stvar za sve koji rade oružje od plastičnih cijevi...
Obavezno cijev zaštititi duct tape-om, izolir bandom ili nečim trećim. Plastika gubi izdržljivost na suncu i postaje sve više krhka. Bila ona, siva, bijela, plava, žuta, crvena ili zelena. Vjerovatno ovo vrijedi i za bambus, ali nisam 100%.

Pravedni i Časni Maksimilijan Barun Vurnovečki, vladar Barunije Banov brijeg

SLAVA!!!!!
Lovro
Global Moderator
No-lifer

View Profile WWW
« Reply #9 on: February 11, 2010, 03:34:05 PM »

pa da ako su dvije cijevi ti si skoro pa poduplao debljinu stijenke

moguće da je juvidur neznam dali je naš naziv ili tuđi, cijene se više ne sjećam ide po kili ali mislim da je 4m cijev negdje oko 30kn ali nisam siguran, a štanga 12mm debela 1m duga je oko 10kn i jedino mjesto za koje ja znam da ga ima je Kemoboja u ulici kralja Držislava

moguće da je HDPE cijev za vodu ili plin, neznam, to je jednom pero negdje kupio pa sa naveo tako da se zna

da dobro si rekao svaku jezgru treba spiralno omotati ducttapeom ili nekom slićnom trakom sa vlaknima i to u spiralnoj maniri jednom  CW(smjer kazaljke) smjeru i jednom u CCW smjeru, jer većina jezgra kada jednom pukne to zna učiniti na eksplozivni način, a ovako ste produžili vijek oružja i sigurnost prilomu
« Last Edit: February 11, 2010, 03:38:24 PM by Lovro » Logged

Swen
Član Udruge
Forumaš

I'll drink blood from your skull!

View Profile
« Reply #10 on: February 13, 2010, 01:04:17 AM »

voljan sam donirati jedan bambus od 2m. mislio ga pretovoriti u nesto ali vec neko vrijeme stoji u sobi, sam i tuzan tak da ga mogu donjeti u subotu.

P.S. Treba ga hraniti paziti i maziti i pretovriti u deadly killing machine!

Enough is enough! I had it with these motherfucking NPCs in this motherfucking village!
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to: